Ben jij he-le-maal klaar met je eetbuien? Voel jij je niet fijn in jouw lichaam en wil je rust rondom eten in je hoofd?

In dit online programma leer ik je in vier maanden wat de oorzaken zijn van jouw eetbuien en gaan we deze oorzaken aanpakken zodat jij je weer gezond voelt en meer energie hebt!

Hoeveel diëten heb je al geprobeerd en wat heeft dit je al gekost?

Herken jij je in het volgende..

Z

Je hebt vaak last van eetbuien. Je eet regelmatig een paar uur niets en vervolgens eet je binnen 30 minuten een zak chips en een pak koekje leeg. Om je vervolgens schuldig en ongelukkig te voelen. Het lijkt alsof je de controle dan helemaal verliest.  Dat is ook de reden dat je liever geen ‘ongezond’ eten in huis haalt.

Z

Je hebt een obsessie met de weegschaal, dit getal beïnvloed je stemming en eetgedrag voor die dag. Geeft die een cijfer waar jij blij mee bent, dan ben je de hele dag blij. Geeft die een cijfer waar je niet blij mee bent (en dat is helaas vaker het geval), dan is jouw dag al verpest.

Z

Je slaat maaltijden over, ontbijten doe je niet vaak, wat uiteindelijk resulteert in ‘snaai’ gedrag later op de dag.

Z

Je hebt al zoveel diëten geprobeerd, intermittent fasting, koolhydraat arm, Weight Watchers, voeding tracken in een app. Dit gaat dan even goed, maar voordat je het weet, val je weer terug in je oude patronen.

Z

Je weet precies hoeveel calorieën ergens inzitten. In je hoofd tel je gedurende dag al deze calorieën bij elkaar op.

Z

Je eet vaak uit verveling, je trekt dan regelmatig een zak chips open of gaat speciaal naar de winkel of het tankstation als je niks in huis hebt.

Z

Je bent continu bezig met wat je wel of niet mag eten van jezelf. 

Z

Je weet dat het eten van zoveel suikers niet goed voor je is, de gedachten over het krijgen van ziektes zoals hart- en vaatziekten of diabetes gaan soms door je hoofd.

Z

Je wilt een goed voorbeeld zijn voor je kinderen (later). Hoe kun je hun wijzen op het eten van gezond voedsel als je zelf luncht met een zak chips?

Z

Wanneer jij je verdrietig voelt, stress hebt of niet lekker in je vel zit grijp je naar eten.

Jouw lichaam verdient het om met respect behandeld te worden.

Ik geloof dat het voor elke vrouw mogelijk is om van haar eetbuien af te komen en weer een gezonde relatie met voeding te krijgen. Zonder allerlei diëten of voedingsschema’s, maar door te luisteren naar je lichaamssignalen.

De meeste vrouwen die ik help hebben alle diëten geporbeerd die er bestaan. Het is ze alleen nog nooit gelukt om blijvend af te vallen.

Dat ligt niet aan hen. Dat ligt aan het feit dat de meeste diëten er voor bedoeld zijn om te mislukken. Met diëten pak je de daadwerkelijke oorzaak van het probleem namelijk niet aan. Wat jij wel en niet in je mond stopt is een gevolg van iets anders. Niet het daadwerkelijke probleem.

En dat is precies waar ik bij help.

Mocht jij deze tekst dus lezen en ergens bang zijn dat het voor jou niet mogelijk is om een normale relatie met voeding te hebben, weet dat je dan juist aan het juiste adres bent.

Nu denk je misschien dat dit voor jou onmogelijk is omdat die drang naar eten soms zo sterkt is en je allerlei dingen al hebt geprobeerd, maar ook jij kunt dit. Als je eenmaal weet waar jouw eetbuien vandaan komen, is er ook voor jou een leven zonder eetbuien.

Daarom heb ik dit programma ontwikkeld. Speciaal voor vrouwen die strugglen met eten, die HE-LE-MAAL klaar zijn met hun eetgedrag en willen werken aan de relatie met voeding en zichzelf.

De diëten en strenge regels voor jezelf leiden alleen maar tot meer eetbuien en zorgen er juist voor dat je aankomt. Daarnaast wordt je daar echt niet gelukkiger van en gaat dit er niet voor zorgen dat jij weer lekker in je vel zit en kunt genieten van eten.

Het is tijd. Jouw tijd. Dat voel je aan alles.

Je hebt lang genoeg gewacht om de volgende stap te zetten.

Je vindt het stiekem heel spannend en doodeng, maar je weet ook: je gaat nooit ergens helemaal klaar VOOR zijn. Je moet ergens klaar MEE zijn. En je bent nu klaar met je huidige situatie.

Je voelt dat je gezondheid en je lichaam belangrijker is dan je angst.

Je wilt niks liever dan werken aan jouw gezondheid, je fit voelen en gelukkig zijn.

Na al die jaren een strijd te hebben gevoerd met eten en je lichaam is het nu tijd voor échte verandering.

In het online programma neem ik jou mee en gaan we samen kijken naar jou persoonlijke situatie. Iedere vrouw heeft namelijk een ander verhaal en haar eigen struggles.

Je krijgt daarom vier maanden lang, elke week een module met opdrachten die jou verder helpen. Hiernaast mag je vier keer een één op één coachsessie van 45 minuten met mij inplannen.

Nog even voorstellen!

Hi, ik ben Eva en ik heb jarenlang een ongezonde relatie met voeding en mijn lichaam gehad. Ik volgde allerlei diëten en ik deed er alles aan om maar niet aan te komen in gewicht, wat leidde tot heftige eetbuien. Al had ik eerst niet in de gaten, dat het hebben van eetbuien niet normaal is. Door onder andere sociale media dacht ik dat ik ook moest voldoen aan het ‘perfecte plaatje’.

Na mijn backpack vakantie in Thailand, kwam ik erachter dat die eetbuien en het slecht voor mezelf zorgen mij niet gelukkig maakte. Ik besloot dat er verandering moest komen. Ik zocht hulp voor mijn eetbuien en vond de juiste hulp bij een coach. Waardoor ik nu weer balans, controle en rust ervaar rondom eten en mijn lichaam. Hierna volgde ik een neuro linguïstisch programmeren (NLP) en een Body Image opleiding, waardoor ik nu andere vrouwen coach die strugglen met eten en hun lijf.

Jouw lichaam weet zelf precies wat het nodig heeft, daar heb je geen dieet, app of schema voor nodig.

Zou het niet fijn zijn om meer rust rondom eten te hebben in je hoofd?

Dat je weer kunt vertrouwen op jezelf als het over eten gaat. Dat je niet meer de hele dag bezig bent met wat je nu wel of niet mag eten. Dat je weet dat je een stukje chocola kunt nemen, zonder gelijk heel de reep op te eten. Dat je weer iets ‘lekkers’ in huis kunt hebben zonder dat daar de hele tijd je gedachten naar toe gaan.

Zou het niet fijn zijn om de controle weer terug te hebben? Dat je kunt genieten van zowel voedzaam als minder voedzaam eten en je beweegt omdat je dit leuk en fijn vindt en niet alleen om calorieën te verbranden.

Dat je weer kunt genieten van een etentje, feestje of vakantie zonder dat jij je van te voren al drukt maakt of je niet te veel calorieën binnen krijgt.

Zou het niet fijn zijn als jij ook gelukkig kunt zijn zonder elke dag naar het getal op de weegschaal te kijken. Dat dit getal je stemming niet meer beënvloed en dat niet gelijk heel je dag verpest is na het eten van een stukje taart op je werk of een verjaardag.

Gun jij het jezelf ook niet dat jij je weer fijn voelt in je kleding, dat je blij bent met jezelf en je lichaam? Dat je niet altijd meer wijde of zwarte kleding aan hoeft om je lichaam te verstoppen. Dat jij trots bent op wie jij bent met jouw lijf.

Zou het niet fijn zijn als je jezelf niet meer continu vergelijkt met andere, waar je alleen maar onzeker van wordt? Maar dat je weet dat jij er mag zijn.

Zou het niet geweldig zijn als jij kunt zijn wie je werkelijk bent, dat de meningen van anderen er niet meer toe doen en jij kunt shinen in jouw lichaam?

Na dit online programma ben jij in staat om:

Te luisteren naar wat jouw lichaam nodig heeft. Je eet wanneer je honger hebt en stopt wanneer je verzadigd bent.

Je emoties er te laten zijn, zodat je deze niet meer hoeft ‘weg’ te eten

Te genieten van één stukje chocola zonder daarna de hele reep of een pak koekjes op te eten.

De dieetregels los te laten zonder dat je compleet doorslaat.

Op een stabiel gewicht te komen, wat past bij jou én dit te behouden.

Het gevoel te hebben dat jij er mag zijn, je fijn voelen in jouw lijf.

Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.

 

Maartje

In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over het traject met Eva. Ik dacht in drie maanden iets bereiken is onmogelijk.

Maar de afgelopen drie maanden heb ik gigantisch veel bereikt en heb ik dus vooraf dit traject onderschat.

Nu aan het eind van dit traject durf ik mijzelf weer écht aan te kijken in de spiegel, met mijn hoofd omhoog door menigte te lopen in plaats van naar beneden te kijken. Hiernaast draag ik de kleren die ik wil dragen.

Eerst was mijn wens voornamelijk om af te vallen maar nu wil ik niet meer afvallen, ik ben mijzelf mooi gaan vinden zoals ik nu ben!

Ik durf hardop uit te spreken dat ik zelfverzekerd ben nu! Dit had ik nooit zonder Eva kunnen bereiken!

Ik raad iedereen dit traject aan, waar je ook aan wilt werken.

Gun jezelf deze investering!

Kim

Mijn belangrijkste reden om mee te doen aan het online programma was om van mijn eetbuien af te komen en niet meer in het oude ritme terug te vallen.

Ik had een kleine twijfel, maar uiteindelijk is de beste investering die je kunt doen, investeren in jezelf!

Ik heb het programma als positief ervaren. Ik ben me er steeds meer van bewust hoe en waardoor mijn eetbuien ontstaan. Het opschrijven van mijn gevoelens en gedachten hebben mij hier erg bij geholpen, dit in combinatie met de opdrachten uit de modules.

Het was fijn om je als coach te hebben, je nam echt de tijd om naar me te luisteren en stelde goede vragen die ik op dat moment nodig had om mijn emoties te uiten.

Ik ben erg blij dat ik dit toch ben aangegaan en nu een keer in mezelf heb geinvesteerd i.p.v. dat ik altijd investeer in anderen. Complimenten naar jou hoe je dit allemaal doet. Super.

Danique

Het programma van Eva heeft een ruim aanbod in de zoektoch naar antwoorden en vooral het aanpakken van de eetbuien.

Door het ruime aanbod kan iedereen achter zijn/of haar oorzaak van de eetbuien komen, deze daardoor aanpakken en veel meer rust creëren rondom voeding.

Ik wilde erg graag de controle krijgen op mijn eetgedrag en uiteindelijk bleek ik ook in mijn eetbuien de controle te zoeken als coping voor emoties die ik onbewust uit de wegging.

Een coping die ik mezelf onbewust heb aangeleerd, maar waar ik me nu super bewust van ben geworden.

Eva zorgde door haar manier van vragen stellen dat ik écht zelf opzoek ging naar verbanden leggen in mijn eigen gedrag. Nu ik mij meer bewust ben van mijn eigen patronen, gaat de rest eigenlijk vanzelf.

Ik weet heel goed wat ik nodig heb om het te laten slagen. De grootste les en uitdaging daarin is mezelf op één zetten. Inmiddels durf ik de controle ook wel eens te verliezen, te aanvaarden en te anticiperen op wat ik nodig heb i.p.v. alleen maar te focussen op controle terug te krijgen.

Het programma heeft voor mij nieuwe deuren geopend in de weg naar de beste versie van mezelf en is een ervaring en les voor het leven en daar ben ik super dankbaar voor.

Je hebt nu drie keuzes.

Je kunt de situatie laten zoals hij is en het nog langer zelf proberen. Grote kans dat er niks verandert. Besef ook goed dat het feit dat je nog geen gezonde relatie met voeding of je lichaam hebt, heel logisch is.

We leven in een dieetcultuur, waarin we continu worden gewezen op het feit dat we ‘te dik zijn’ of ‘ongezond leven’. Als je om je heen kijkt is het bijna normaal geworden om een dieet te volgen. Diëten, restricties en eetregels zouden dé manier zijn om ervoor te zorgen dat je afvalt en je weer gelukkig voelt.

We zijn niet meer gewend om te vertrouwen op ons eigen lichaam, op onze lichaamssignalen. Er wordt ons van buitenaf vertelt wat we wel of niet zouden moeten eten, hoeveel we moeten eten en wanneer.

Voor ons al mensen is het heel fijn als we onszelf aan een bepaald schema kunnen houden. We houden van duidelijkheid en richtlijnen die we kunnen volgen. We houden van bevestiging die we krijgen van het getal op de weegschaal of als je nog calorieën over hebt aan het eind van de dag. Elke keer dat je die bevestiging krijgt, komt er een beetje dopamine vrij, een stof die ervoor zorgt dat je meer geluk ervaart.

Luisteren naar je lichaamssignalen of te wel eten op gevoel, is heel anders dan het volgen van allerlei regels, diëten en schema’s. Je bent vrij om alles te eten wat je wilt, op elk moment van de dag. Dat klinkt misschien heel eng, omdat je bang bent dat je hierin compleet doorslaat, maar je moet weer leren om met deze vrijheid om te gaan. Je hebt dit misschien wel jaren niet meer gedaan. Het kan misschien overweldigend voelen maar toen jij klein was, at je ook op gevoel. Het is belangrijk om dit weer opnieuw te gaan leren.

Je kunt je laten leiden door angst en onzekerheid. Dingen denken als: Ik vind het te duur, dus ik doe het niet. Of: Ik ga het eerst zelf nog even proberen, als het dan niet lukt kom ik terug. Dat mag allemaal, maar maak voor jezelf een goede afweging tussen de prijzen die je bereidt bent om te betalen.

Je zult altijd ‘pijn’ ervaren. Ongeacht het pad wat je kiest. Kies daarom heel bewust je pijn. Wil je de pijn van groei voelen of de pijn van vast blijven zitten in een situatie waar je steeds minder blij van wordt?

Of je doorbreekt de situatie en gaat serieus aan de slag met je relatie met voeding en jezelf. Grote kans dat alles verandert.

En ik wil je niet alleen vragen om dat voor jezelf te doen, maar ook voor de mensen om je heen. Grote kans dat jij een veel leuker en fijner persoon wordt die beter voor anderen kan zorgen als jij zelf lekker in je vel zit.

Het enige wat je nodig hebt om te starten met de Master Your Health is het verlangen naar rust rondom eten in je hoofd en een flinke dosis motivatie.

Je hoeft niet eerst nog af te vallen of blij te zijn met je lichaam. Ik neem je stap voor stap helemaal mee, terwijl je de modules volgt en de coachsessies met mij hebt.

Let op: Je kunt binnen de eerste 2 weken nog kosteloos uitstappen als het je niet bevalt om wat voor reden dan ook. Je hebt dus niks te verliezen.

 

Dit is wat je krijgt:

 

1. Emoties

In deze module kijken we naar jouw emoties. Wat zijn emoties? Welke emoties zijn er? Hoe ga je om met emoties? We ontdekken waar bepaalde emoties vandaan komen. Emoties hebben namelijk veel impact op onze gedachten, gedrag en reacties. Hiermee voorkomen we dat je in het vervolg gaat eten vanuit emotie.

2. Overtuigingen

Welke gedachten geloof jij? Welke overtuigingen heb jij die zorgen voor onrust rondom eten, eetbuien of overeten. Wat geloof jij over jezelf of over voeding? Overtuigingen zitten vaak diep in ons onderbewust zijn, door hier bewust van te worden, kom je écht bij de oorzaak!

3. Voeding

In deze module gaan we aan de slag met hoe jij je lichaam voedt. We kijken naar wat jij je lichaam geeft en wat je lichaam nodig heeft. Hoe je naar lichaamssignalen kan luisteren en hierop kan inspelen. Hoe verzadiging werkt in jouw lichaam. Ons lichaam weet zelf namelijk precies wat die nodig heeft. Door je lichaam op de juiste manier te voeden zal je meer energie ervaren, minder suikerdips en eetbuien hebben

4. Balans

Dat is waar we voor gaan zorgen in deze module. Balans in je voedingspatroon, hoe kan je voedzaam eten maar ook genieten van minder voedzame dingen. Welke eetregels heb jij voor jezelf, label je eten in ‘goed’ of ‘fout’. We gaan de balans vinden tussen voedzaam en minder voedzame dingen zodat jij optimaal kan genieten zonder cravings en meer rust rondom eten krijgt in je hoofd!

5. Lichaamsbeeld

Deze module gaat om jouw relatie met je lichaam. Hoe jij naar jezelf kijkt, welke gedachten je hebt over jezelf en je leert hoe je met deze gedachten om kunt gaan. We gaan ervoor zorgen dat jouw relatie met je lichaam positief verandert zodat je weer lekker in je vel zit en gaat shinen in jouw lichaam.

6. Bewustwording

Om bepaald gedrag of patronen te veranderen, moet je hier eerst bewust van zijn. Wanneer heb je last van eetbuien? Wat zijn triggers die leiden tot een eetbui? Wat heeft tijdens jouw opvoeding meegespeeld in hoe jij nu denkt over eten? In deze module gaan we met bewustwording en triggers van jouw eetbuien aan de slag zodat jouw eetgedrag verandert.

7. Zelfliefde

Deze module draait volledig om hoe jij kijkt naar jezelf en hoe jij voor jezelf zorgt. Je leert hoe je met jezelf omgaat als je je even wat minder voelt. Jij staat tenslotte altijd op nummer één. Je kunt niet voor anderen zorgen als je dit ook niet voor jezelf doet. Je bent de meeste tijd van de dag met jezelf, wel zo fijn dat je dan wat liefde hebt voor jezelf toch?

8. Beweging

Waarom beweeg je eigenlijk? Wat levert dat je op? We kijken in deze module hoe jij op een fijne manier kan bewegen zodat het een onderdeel in je leven wordt en het ook nog is leuk blijft!

9. Waarden

Wat vind jij eigenlijk belangrijk in je leven? Waar besteed jij nu de meeste tijd aan en is dit ook het gene waaraan je de meeste tijd zou willen besteden? In deze module kom je erachter wat voor jou belangrijk is in het leven zodat je kunt doen waar jij gelukkig van wordt.

10. Cyclus

Als vrouw zijnde hebben we te maken met een cyclus. Tijdens de cyclus gebeurt er veel in ons lichaam, met allerlei hormonen. In deze module ga ik je leren hoe jouw cyclus werkt zodat deze niet in je nadeel maar in je voordeel werkt!

11. Omgeving

Onze omgeving heeft een grote invloed op ons gedrag. In deze module gaan we kijken naar je omgeving, van wie krijg je energie krijgt of wie kost je juist energie? Wat hebben de mensen om je heen voor invloed op je eetgedrag? We omringen ons toch het liefst allemaal met een fijne omgeving waar je energie van krijgt?

12. Toekomst

De allerlaatste module gaat over jouw toekomst. Ik ga je handvatten en tools geven die ervoor zorgen dat jij niet terugvalt in je oude patronen en je helpen voor na het online programma!

Nog wat praktische info voor het programma:

12 modules & opdrachten

Wekelijks ontvang je een module via de mail. De modules kun je maken op jouw eigen tempo en je hebt hier onbeperkt toegang toe.

Ook ontvang je toegang tot het portaal waarin alle modules zowel tekstueel als in audio terug te vinden zijn.

Bij elke module zitten passende opdrachten die je verder helpen. Op de gemaakte opdrachten ontvang je feedback van mij.

1:1 online coach sessies

Ik ben jouw stok achter de deur! Je hebt om de week een videocall met mij. In totaal 8 sessies van ongeveer 45 minuten per sessie. Tijdens deze sessies kijken we samen waar jij hulp bij nodig hebt, naar je voortgang en gaan we dieper in op de oorzaak van jouw eetbuien.

In het begin zal ik ook meekijken met je eetpatroon en zal je hier feedback op ontvangen.

Whatsapp support

Je mag mij vier maanden lang whatsappen met al je vragen, struggels en overwinningen! Ik zal hier binnen 24 uur op reageren van maandag t/m vrijdag.

Je kunt op elk moment starten met het programma en je houdt onbeperkt toegang tot de modules. Zo kun jij het op je eigen tempo volgen!

Veelgestelde vragen

Ik heb niet veel geld, kan het goedkoper?

Wat is het hebben van een gezonde relatie met voeding en jezelf jou waard? Wat gaat dat jou allemaal opleveren? Hoe gelukkig voel jij je dan? Hoeveel meer rust zou je dan hebben? Vraag jezelf is af of die waarde wel is uit te drukken in geld. Ik begrijp dat het een investering voor je is, maar de beste investering die je kunt doen is investeren in jezelf!

Daarnaast is het traject vier maanden. Het zijn dus geen kosten die continu maandelijks terug blijven komen.

Hoe snel kan ik starten?

Je kunt op elk moment starten. Als jij besluit om op woensdag te starten, ontvang je die maandag daarop de eerste module.

Ik twijfel nog, kan ik overleggen?

Ja zeker! Je mag me atlijd een berichtje sturen via mijn DM op Instagram @leefeetbuivrij, ik zal je vragen dan persoonlijk beantwoorden. Hiernaast is het ook mogelijk om even een call in te plannen, zodat we kijken wat ik voor jou kan betekenen.